Nyheter Damsenior

                               

                       Säsong 2018  

I tisdags hade vi vår KickOff för Damgolfen. Trettio damer kom, fikade, pratade, skrattade och fick info om säsongen.

                  /img_1085.jpg

                  /img_1086.jpg  

 

 Nu är vi beredda att slå ut på banan den 8/5.

 Väl mött!

Vi hoppas på bra golf och trevlig samvaro den här säsongen precis som vanligt. Damernas tid är tisdagar kl.9:00 - 10:00. Om vi behöver mer tid, så läggs den före kl.9:00. Man anmäler sig på Min Golf på lördagen före tisdagstävlingen och då senast kl.16:00. Vilka tävlingar, som är planerade finns under fliken Spelschema. Där finns förhoppningsvis något för alla. Vi har elva tävlingar, som är individuell slaggolf och HCP-grundande och tio andra olika lagtävlingar. På de individuella tävlingar kommer man att kunna önska tidig eller sen start. Startavgiften är 30 kr. Betala med kontanter och gärna med jämna pengar. 

                                                  /img_1069.jpg       

Vi startar den 8 maj med tävlingen "Vi minns våra vänner". Då hedrar vi våra golfvänner, som gått bort och skänker hela startavgiften till Cancerfonden. Vi har inga priser eller poäng då, men en resultatlista upprättas.

Vi kommer den här säsongen att ha A-och B-klass på de individuella slaggolftävlingarna. Det finns ingen fast gräns för klasserna, utan av tävlingsdagens deltagare går hälften med bästa HCP till A och den andra hälften till B. Det betyder, att man kanske ibland spelar i A och ibland i B. Var och en samlar sina poäng och det finns endast en poängliga. I varje klass delas 6 prispoäng ut.

1:an får 55 , 2:an får 45, 3:an får 35, 4:an får 25, 5:an får 15 och 6:an får 5. Dessutom får alla som deltagit 1 poäng. "Skojtävlingarna" delas inte in i A och B. Poängen delas ut som ovan när det är tvåmannalag och i tremannalag enl.följande: 1:orna får 45 poäng var, 2:orna får 35 poäng var, 3:orna får 25 poäng var och 4:orna får 15 poäng var. Alla kommer förutom att kunna kämpa sig till en bra placering i poängligan också att kämpa om att vinna vårt nyinstiftade vandringspris Bästa Seniordam . Vinnare blir den som har bästa scratchresultatet på sex individuella slaggolftävlingar, som är HCP-grundande. Av säsongens elva väljer man sina sex bästa. Vi har ännu ett nytt vandringspris nämligen Bästa seniordam med HCP.  Då får man välja sina sex bästa rundor med HCP. För att delta i tävlingen om vandringsprisen måste man alltså delta i minst sex av tisdagarnas elva individuella slaggolf.

                                                      /img_0363.jpg

Närmast hål har vi på de elva individuella slaggolftävlingarna. Vi alternerar mellan hål 6, 8, 13 och 15. Priset delas ut direkt efter tävlingen.

                                     /img_0245.jpg 

På 15 speciella tävlingar (se spelschemat) får man hänga upp en pappersfågel, om man gör Birdie.

                                                   /img_0041.jpg 

Vi ska ha två scrambletävlingar med herrarna. När vi damer ordnar den ena kommer hela startavgiften att gå till FN:s fond "Skolmat". Vi vill alltså även i år stödja det projektet.

                                     /img_0670.jpg

För att vi ska bli säkrare på regler och etikett, så kommer det alltid att finnas en fråga på scorekortet om det. Den ingår naturligtvis inte i själva tävlingen, men kom gärna ihåg att under rundan diskutera frågan i bollen! Det rätta svaret kommer sen att stå på hemsidan.

                                                 /img_1070.jpg

Vi ska göra en liten golfresa i september. Är du intresserad att följa med?

Kontakta Ingegerd Hålle'n 070-6663543

                eller Britt-Marie Nilsson 073-9683472

                                 /img_0682.jpg 

Vi har lag i SGDF:s seriespel.

D50-lag: ?

D60-lag: Inger Hedström är lagledare

D70-lag: Monica Svensson är lagledare

 

                                          /img_0169.jpg

På avslutningslunchen delas säsongens priser ut. Den som deltagit fem tisdagar blir bjuden på lunchen. Pris till bästa seniordam scratch och bästa med HCP, birdiepris och "Längsta drive på sista tävlingen-pris". Poängligan avslöjas och poängkuverten delas ut. Om kassan medger det, så delar vi ut flitpris. 

Väl mött på banan!

Hälsningar från Tävlingsledningen

Ulla Svensson 070-2471703

Monica Svensson 070-4671882

Sonja Jonasson 073-9800209

                                            /img_0776.jpg