Nyheter Herrsenior

Höstavslutningen 2019


Ett fyrtiotal glada seniorgolfare hade samlats som traditionen bjuder på restaurang Toscanini i Tyresö för att förrätta årets prisutdelning och berätta för varandra om alla de äventyr som säsongen bjudit på.
Christer Holmberg inledde med att hälsa alla välkomna och vände sig särskilt till våra superoldboys här representerade av Herbert och Jegbert. Hör mer om Herberts och Henrys fantastiska liv på 

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=6768457

Stefan gör en sista koll innan sängen.

Andra oldboys som uppvaktades var våra s.k. portvakter Willy Edmark och Ove Leopold de ser till att inga obehöriga tränger sig in i vårt startfält.


Christer meddelade också att han efter ca 20 års arbete med golfen här ute i Tyresö med ålderns rätt har för avsikt att dra sig tillbaka och lämna över till någon yngre förmåga. Christer avtackades med en flaska bubbel från oss seniorgolfare.

Henrik Leopold tog sedan över och berättade om den gångna säsongen samt om de nyheter som väntar nästa år. Ingen hade i år lyckats göra någon Eagle men många birdies och par blev det. Nästa säsong skall ett nytt handicapsystem börja gälla som väntas innebära stora förändringar för Svenska golfare över lag. De flesta i vår klubb väntas få höjt hcp men vi får se. Under vintern kommer Henrik jobba med att utveckla även vår verksamhet och ser fram emot en ny säsong med mycket golf.


Härefter vidtog prisutdelning. Stefan Schröder som p.g.a feberkänning tyvärr inte orkade vara med på middagen hyllades för sina insatser i ur och skur under hela säsongen av alla seniorgolfare. Under fliken Resultat Herrar på vår hemsida finner vi slutställningen och pristagarna i alla de tävlingar som vi genomfört under säsongen.

Specialpriser delades ut också ut till de tre Henrik Leopold, Bengt Johan Samuelsson och Janne Blom som hjälper till med allt från att anmäla sig till resultatredovisning.

Kvällen avslutades med god Mat och Dryck av ett gäng som laddar inför nästa säsong.

 

Årets säsong 2019 var väl sådär. Vädret mycket blandat och fairways skadade av förra årets torka, men finfina greener och rekordmånga spelare. Tack för i ÅR

Den 23 april 2020 kl.08:00 peggar vi upp.

 

Kom ihåg: Lägst HCP i bollen håller kollen framåt och bakåt. Rimligt avstånd åt båda hållen. Osäker: Alltid provisorisk boll. Vid större strul: Släpp alltid igenom. Håll hyfsat tempo och snabba upp skitsnacket. Ingen vill stå och vänta, vänta...